Gymnastiek

Groep 1-2
De groepen 1-2 bewegen dagelijks buiten op het plein of in de gymzaal. Zij hebben hiervoor een paar gymschoentjes nodig, deze blijven op school. Het is wel prettig om regelmatig te controleren of de gymschoentjes nog passen. Alle groepen 1-2 hebben minimaal 2 keer per week gym. Tijdens de gymlessen wordt er middels spel en bewegen gewerkt aan de motorische ontwikkeling.

Groep 3-8
De groepen 3-8 hebben twee keer per week gym in de gymzaal. Alle kinderen hebben hiervoor nodig: een shirtje, een broekje/rokje en gymschoenen met een witte zool. Liever geen geen turnpakjes, omdat dat voor de kinderen lastig is bij het omkleden. De gymkleding gaat na iedere gymles mee naarhuis, de kapstokken raken anders overvol.Voor de gymlessen is het van belang dat de kinderen geen sieraden dragen. Zij doen de oorbellen (knopjes mag wel), armbanden, horloges e.d. tijdens de gymles voor de gymles uit. Er bestaat namelijk het gevaar dat ze ergens achter blijven hangen, waardoor zij zichzelf of anderen kunnen bezeren. Zonder gymkleding en/of -schoenen kunnen de kinderen helaas niet meedoen.

Groep 3, 4 en 7 hebben gymles van juf Gina in de gymzaal op de Tinbergenlaan. Groep 5, 6 en 8 hebben gymles van juf Camilla in de gymzaal op de Woensdrechtstraat. De groepen 7-8 fietsen twee keer per week naar gymles onder begeleiding van hun eigen leerkracht. Op de dagen dat zij gym hebben, vragen we u dan ook om uw kind op de fiets naar school te laten gaan.